Ne želi da previše mijenja svoju ekipu - Klopp ima samo jednu veliku želju za prelazni rok

Jurgen Klopp je nakon 14 godina ponovo doveo Liverpool na krov Evrope. 


Trener Redsa je imao razloga za zadovoljstvo nakon što je njegov tim slavio protiv Tottenhama u finalu Lige prvaka sa 2:0, a malo mu je nedostajalo da osvoji naslov prvaka i u Premier ligi.
Upravo u Engleskoj je Liverpool imao najbolju odbranu u ligi koja je primila samo 22 gola, a razlog su bili golman Alisson i trenutno najbolji stoper Virgil Van Dijk.



Klopp nema nekih prevelikih želja za ljetni prelazni rok, ali bi jednog igrača ipak volio vidjeti u dresu Liverpoola, a to je igrač Ajaxa Matthijs de Ligt. Mlada zvijezda Ajaxa je postala miljenik Kloppa nakon sjajnih izdanja u domaćem prvenstvu i Ligi prvaka i smatra da bi ovaj transfer pomogao Virgilu Van Dijku da bude još bolji naredne sezone.

Ali, postoji mali problem, a to je da uprava tima sa Anfielda nije planirala nove transfere ovog ljeta. Iako De Ligta žele Barcelona, PSG, Juventus i Manchester United, Klopp smatra da bi on bio savršen za Liverpool.



"Imali bi najbolje stopere sa De Ligtom i Van Dijkom. Oni su vrhunski odbrambeni igrači. De Ligtu bi možda bila primamljiva ideja da igra sa Van Dijkom", rekao je Jurgen Klopp te onda i slikovito objasnio ovaj potez:

"To je odlično jer kada gradite kuću, uvijek krećete od temelja, a ne od krova", dodao je jako slikovito trener Liverpoola.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.