Juventus zna napraviti posao - Zaradili 15 miliona na igraču koji nije odigrao minute za prvi tim

Torinski Juventus je dobro poznat po nevjerovatnim sposobnostima za završavanje transfera. 


Proteklih godina Binaconeri su besplatno dovodili velika fudbalska imena, a potpisivali su i veliki broj mladih fudbalera koje su zatim slali na pozajmice.
Dosta njih su odlučili ovog ljeta prodati kako bi napunili fond za transfere. Pretpostavlja se da će Juve samo na njima zaraditi blizu 100 miliona eura, a jedan transfer je već danas završen.



Zvanično je potvrđena prodaja krilnog fudbala Ricarda Orsolinija ekipi Bologne. Juventus ga je prodao za 15 miliona eura, te su tako uzeli novac na čovjeku koji nije minute igrao za prvi tim Stare dame. Orsolini je kao velika zvijezda u najavi potpsao za Juve u januaru 2017. godine.

Potpisao je ugovor do 2021. godine, ali je ubrzo poslat na pozajmicu u Atalantu, a zatim i u Bolognu. Protekle sezone je ovaj fudbaler igrao zaista sjajno. Bio je standardan član prvog tima, postigao je osam golova i Bologna je odlučila da ga zadrži.



Za to su na kraju morali i da plate. Juventus je na kraju i zaradio sjajnih i gotovo nevjerovatno lako čak 15 miliona eura, a Bologna je dobilla 22-godišnjeg fudbalera u svoje vlasništvo.

Pretpostavlja se da će torinski velikan u narednom periodu prodati veliki broj fudbalera koje imaju pod ugovorom, a na koje ne računaju previše ozbiljno. Ta cifra igrača je zaista velika, pa je Juve napravio jako dobre poslove.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.