Uspostavljen kontakt: United konačno naciljao pravo pojačanje, izbor pao na napadača iz Madrida

Antoine Griezmann odlučio je napustiti Atletico Madrid i potražiti sreću u novoj sredini ili nekom većem klubu.


Nakon pet godina života u Madridu, francuski napadač je odlučio da napusti klub, ali još uvijek nije poznato gdje će nastaviti karijeru. Barcelona je ta koja je željela da angažuje Griezmanna.
Međutim, svlačionica katalonskog tima navodno je protiv njegovog dolaska i za sada je njegov dolazak na Nou Camp pod velikim upitnikom. U borbu za njegov potpis odlučio se uključiti i Manchester United.



Rukovodstvo Crvenih đavola kontaktiralo je predstavnike francuskog fudbalera i pokušat će ga dovesti na Old Trafford ovog ljeta i tako ostvariti jedno veliko pojačanje nakon dugo vremena.

United kao jedan od najbogatijih klubova svijeta lako može isplatiti odštetnu klauzulu od 120 miliona eura, ali pitanje je želi li Griezmann igrati u timu koji ne igra Ligu prvaka. Engleski tim će u narednim danima pokušati da završi posao, kako bi što prije osigurali transfer, a vidjet ćemo hoće li im to na kraju uspjeti.



Iza Uniteda je zaista loša sezona. Ekipa se nije uspjela plasirati u Ligu prvaka i promjene u klubu su neophodne. Očekuje se dolazak nekoliko pojačanja ovog ljeta, ali i odlazak nekih dugogodišnjih članova tima.

Ostaje nam da vidimo kako će se na kraju sve završiti i hoće li Griezmann zaigrati na Teatru snova. Francuz je protekle sezone igrao sjajno u dresu Atletica. Odigrao je 48 utakmica, a postigao je 21 gol i upisao je 10 asistencija. Ukupno je tokom pet godina u dresu Jorgandžija odigrao 257 utakmica i postigao je 133 gola.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.