Uskoro sve gotovo: PSG, Bayern, United, Juventus, Barca - De Ligt je odabrao novi klub

Mladi holandski igrač Matthijs de Ligt nakon odličnih partija u dresu Ajaxa nalazi se na meti mnogih evropskih velikana. 


Iako ima tek 19 godina De Ligt je uspio da dođe čak do kapitenske trake kluba iz Amsterdama, a svojim igrama oduševio je fudbalsku javnost ove sezone.
Više nije tajna da će gotovo sigurno napustiti Ajax ovog ljeta, a interes za njega pokazao je veliki broj klubova. De Ligt se najviše povezuje s Barcelonom, no tu su još Bayern, Juventus, Manchester United i PSG koji ga također žele dovesti.



Međutim, ugledni Sky Sports objavio je prije nekoliko trenutaka da je De Ligt donio konačnu odluku, te da će u narednih nekoliko dana zvanično biti saopšteno da ide u Barcelonu.

Katalonci već dugo pregovaraju oko transfera De Ligta i jedino je ostalo da se "nađu" oko uslova njegovog ugovora. Ajax tu neće praviti problem, a nije više tajna ni da De Ligt želi karijeru nastaviti u Barceloni.



On će prema svemu sudeći biti drugi igrač ovog ljeta koji će iz Ajaxa preći u Barcu nakon što je to uradio njegov najbolji prijatelj Frenkie de Jong kojeg su Katalonci platiti 75 miliona eura.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.