U životu je sve moguće - Od "debeljuce" kojeg niko nije želio došao do zvijezde od 100 miliona

Fudbalski stručnjaci često znaju žestoko pogriješiti u procjenama određenih fudbalera. 


U prošlosti su se često dešavali veliki propusti i promašaji, a nerijetko su otpisani igrači postajali zaista velike zvijezde.
Jedna od najvećih zvijezda prelaznog roka tokom ljeta bit će veznjak Lyona Tanguy Ndombele. Fudbaler je to kojeg žele velikani evropskog fudbala, a za sada on pregovara sa Juventusom, PSG-om i Manchester Unitedom.



Nije to kompletna lista klubova koji ga žele. Ona je mnogo duža, ali se pretpostavlja da će 22-godišnji Francuz završiti u jednom od ova tri tima. Ndombele je iznenada iskočio u prvi plan u Lyonu.

Do prije nekoliko godina apsolutno se niko nije nadao da će ovaj fudbaler uopšte i igrati na visokom nivou, a posebno ne da će biti procijenjen na 100 miliona eura. Upravo toliko novca Lyon traži za njegove usluge.



Vjerovatno će dobiti tu ili nešto manju svotu novca, a jedan dio će pripasti njegovom bivšem timu Amiensu, te Guingampu u čijim je omladinskim kategorijama igrao. Nije na lijep način Ndombele otišao iz Guingampa.

Nikada nije dobio pravu šansu u ovom klubu, pa je 2014. godine odlučio da se okuša negdje drugo. Međutim, stizala je odbijenica za odbijenicom. Nakon Guingampa otpisivali su ga redom Auxerre, Caen, Angers i mnogi drugi, a razlog je bio zaista nevjerovatan.

Svi su smatrali da je Ndombele predebeo i da nema pravu građu za profesionalog fudbalera i redom su mu zatvarali vrata. Na kraju je ipak dobio šansu. Amiens mu je odlučio ponuditi saradnju, ali je prvo morao u rezervni tim. Igrao je prije samo tri godine u petom rangu francuskog fudbala, a 2016. godine je upisao prve minute u prvom timu.


Odmah je pokazao da se radi o zaista fantastičnom veznjaku. Lyon ga je prvo posudio, a zatim i otkupio za osam miliona eura i 20 posto procenta od naredne prodaje. Amiens je napravio odličan posao.

Ndombele će ovog ljeta sasvim sigurno otići za ogromnu svotu novca, pa će i oni, a i Lyon vjerovatno dobro zaraditi. Ndombele je još jedan dokaz da nikako ne treba odustajati od svojih snova i da se ciljevi uvijek ispune kada se naporno trudite.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.