Stigla i službena ponuda: United za Lukakua dobija napadača kojeg je silno želio i još 30 miliona

Ekipa Intera poslala je službenu ponudu na adresu Manchester Uniteda kako bi došli do Romelua Lukakua. 


Kako tvrdi poznati italijanski novinar Tancredi Palmeri, United je od Nerazzurra dobio zvaničnu ponudu za Belgijanca, a ona je veoma interesantna.
Tako se rukovodstvo tima sa Giuseppe Meazze odlučilo Crvenim đavolima ponuditi 30 miliona eura i hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića. Ukupna vrijednost transfera je oko 65 miliona eura, a sada se čeka odgovor ekipe sa Old Trafforda, koji bi vrlo lako mogao biti pozitivan.



United je prethodnih sezona konstantno bio povezivan sa Perišićem. Transfer se međutim nikako nije uspijevao realizovati, ali bi Hrvat konačno mogao završiti na Teatru snova ukoliko Lukaku ode na drugu stranu.

Lukaku je jedna od glavnih želja novog trenera Intera Antonija Contea, koji će u narednim danima preuzeti ovu funkciju od Luciana Spallettija. Belgijski napadač je protekle dvije sezone proveo na Old Traffordu.



Međutim, nije se proslavio i potpuno se utupio u sivilo Uniteda. Istina, njegov napadački učinak i nije loš kada se sve činjenice sagledaju. Odigrao je 96 utakmica i postigao je 42 pogotka. Ranije je Lukaku igrao za Everton, WBA, Chelsea i Anderlecht...

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.