Povratak na velika vrata: 2 portugalska moćnika sređuju Mourinhou najbolji mogući angažman

Jose Mourinho je još uvijek slobodan, ali sve su prilike da će od naredne sezone ponovo sjediti na klupi jednog velikana. 


U decembru je Mourinho napustio Manchester United nakon serije loših rezultata i od tada je Special One bez posla, iako je radio kao komentator ili analitičar na nekim kanalima.
Međutim, sam Jose je priznao da mu nedostaje uzbuđenje koje nudi nogomet. Povezivao se s nekoliko klubova, no još uvijek nema konkretne informacije oko toga gdje će nekadašnji menadžer Reala, Intera, Chelseaja i Manchester Uniteda nastaviti karijeru.



La Gazzetta dello Sport danas donosi zanimljivu priču. Naime, tvrdi spomenuti list da se Mourinho primiče klupi Juventusa, koja je ostala upražnjena odlaskom Maxa Allegrija krajem sezone.

Također, GDS piše da Mourinha u Torino "guraju" Cristiano Ronaldo, zvijezda Juventusa, kao i njegov superagent Jorge Mendes i uzimajući u obzir sve činjenice ne bi bilo uopšte iznenađenje da vidimo baš Mourinha na klupi Juventusa.



Naravno, Ronaldo i Mendes imaju svugdje veliki utjecaj, pa tako i u Juventusu, ali nešto se pita i vodstvo Stare dame, koje je navodno razmatralo mogućnost imenovanja nekog "domaćeg" menadžera poput Sarrija ili Simonea Inzaghija.

E da, važno je napomenuti da bi pravi uragan nastao ako Jose ode u Juventus, s obzirom da je ovaj čovjek vezan za Inter i navijači oba kluba bi ga sasvim sigurno 'razapeli'. To je zapravo možda i ključno ako Jose na kraju pronađe neki drugi posao.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.