Coutinho sam sebi napravio ogroman problem: Sad ga samo jedan tim želi, ali ne mogu ga dovesti

Philippe Coutinho više nije poželjan u Barceloni. Brazilski fudbaler od dolaska na Nou Camp u januaru 2018. godine nije pokazao apsolutno ništa i smatra se jednim od najvećih promašaja u historiji kluba. 


Barcelona se Brazilca tokom ljeta želi riješiti. Stavili su ga na transfer listu, ali su naišli na velike probleme.
Kako tvrdi Cadena Ser, samo jedan klub je pokazao interes za dovođenje Coutinha, ali ga on zbog zabrane transfera ne može dovesti i tako se ovaj Brazilac našao u veoma teškoj situaciji.



To je londonski Chelsea. Na Stamford Bridgeu Brazilca vide kao idealnu zamjenu za Edena Hazarda, koji vjerovatno prelazi u Real Madrid, ali transfer će teško biti završen. FIFA je nedavno kaznila Plavce zabranom dovođenje fudbalera u naredna dva prelazna roka.

To znači da u London do ljeta 2020. godine neće dolaziti pojačanja, iako se Chelsea još uvijek nada promjenu odluke. Londonski tim se žalio Sudu za sportsku arbitražu.



Sada se čeka konačna odluka, a ako ona bude pozitivna, Coutinho će vjerovatno završiti na Stamford Bridgeu. Coutinho je u Barceloni proveo period za zaborav iako je došao kao veliko pojačanje od kojeg se baš mnogo očekivalo.

Nastupio je 74 puta, postigao je 21 gol, ali nije bio ni blizu onakav igrač kakav je bio u Liverpoolu. Odluka Arbitražnog suda o 'slučaju Chelsea' bit će donijeta u narednim danima.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.