Bio je jedan od najskupljih igrača Tottenhama, a danas igra sa amaterima četvrtu ligu

Kada je 2008. godine za 17.4 miliona eura iz Spartak Moskve stigao u Tottenham, bio je jedan od najskupljih igrača Spursa. 



Karijeru započeo u Dinamu iz Stavropola, nakon čega je igrao za Rotor iz Volgograda i Spartak iz Moskve u kojem je proveo pet godina i upisao 141 nastup i postigao 69 golova.
Nakon toga je prešao u Tottenham u kojem je tada igrao i sadašnji igrač Reala Luka Modrić. Karijera Modrića je otišla uzlaznom putanjom te je na kraju stigao do Kraljevskog kluba i osvojio brojne trofeje, pa čak i Zlatnu loptu, ali je karijera Pavlyuchenka otišla u drugom smijeru.



U Tottenhamu je proveo četiri godine, a nakon toga se vratio u Rusiju gdje je igrao za Lokomotiv iz Moskve, Kubanj Krasnodar, Ural i Ararat. Reklo bi se da je to jedna veoma bogata karijera.

Rus Roman Pavlyuchenko, o kome je riječ je prošlog ljeta stigao u ekipu Znamje iz Noginska. Prošlog ljeta je potpisao ugovor s klubom iz Moskovske Oblasti dogovorio sa upravom da igra samo domaće utakmice.



Iako se u debiju nije upisao u listu strijelaca, oduševio je svojom pojavom navijače na tribinama. Pavlyuchenko je za reprezentaciju Rusije odigrao 51 utakmicu i postigao 21 gol, a najveći uspjeh sa reprezentacijom mu je bilo četvrto mjesto na Evropskom prvenstvu 2008. godine.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.