Pokazalo se ko je gazda u Realu - Zidane odustaje od prve želje, Perez ga ne želi u timu

Novi trener madridskog Reala Zinedine Zidane imaće na raspolaganju ogroman novac kako bi napravio potpuni remont ekipe u ljetnom prelaznom roku. 


Francuski stručnjak već je bacio oko na određene fudbalere, a među onima koji se najviše povezuju sa dolaskom na Santiago Bernabeu su Eden Hazard i Paul Pogba.
I dok je priča oko Hazarda skoro pa završena, predsjednik kluba Florentino Perez odlučio je po prvi put Zidaneu reći "ne" i usprotivio se dovođenju velike zvijezde koja se sve vise povezuje sa Realom.



Perez nije ljubitelj francuskog fudbalera. El Confidencial tvrdi da Perez ne želi prihvatiti velike zahtjeve koje ima Pogba i njegov agent Mino Raiola i nema namjeru da ga plati 150 miliona eura. Tako će se Zidane očigledno morati okrenuti drugim opcijama.

Novca ima dovoljno da se ne brine previše, a Pogba će morati da se zadovolji ostankom na Old Traffordu ili selidbom u neki drugi tim. Francuski fudbaler Paul Pogba proglašen je glavnim krivcem za otkaz Joseu Mourinhu na klupi Manchester Uniteda. Pogba je tokom boravka Posebnog na Old Traffordu radio šta je htio.



Doslovno se smijao u lice portugalskom stručnjaku, a prave partije je počeo pružati njegovim odlaskom sa klupe i dolaskom Olea Gunnara Solskjaera.

Norveški stručnjak je preporodio United. Vratio ih je u borbu za Ligu prvaka, napravio je nekoliko dobrih rezultata, ali u posljednje vrijeme United ponovo pruža nešto slabije partije. I Paul Pogba je poprilično pao.

Njegove igre su u prethodnih nekoliko utakmica poprilično slabe, a sve je počelo nakon što se počeo povezivati sa transferom u Real Madrid. Njegov odnos sa menadžerom Solskjaerom je također mnogo lošiji nego ranije i Pogba ne želi biti dio nikakvog projekta kojeg norveški trener sprema.

Le Parisien tvrdi kako je Francuz spreman za odlazak. Silno želi u Real Madrid gdje ga zove Zinedine Zidane i neće biti nikakvo čudo ako do transfera sa Old Trafforda na Santiago Bernabeu na kraju i dođe.


Pogba je itekako profitirao dolaskom Solskjaera u United. U 20 utakmica je postigao devet golova i upisao je sedam asistencija, no posljednje igre pokazuju da se vjerovatno ponavlja situacija kada je na klupi bio Mourinho.

Francuski veznjak je član Crvenih đavola postao 2016. godine. Stigao je tada iz Juventusa za 105 miliona eura, ali na Old Traffordu većinom nije pokazao zašto je izdvojen toliki novac za njega. Ukupno je za United nastupio u 128 utakmica i postigao je 29 golova.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.