United se ne šali: Solskjaer dovodi prvo pojačanje - Cijena prava sitnica

Manchester United se uopšte više ne šali: Ole Gunnar Solskajer dovodi prvo pojačanje na Old trafford, cijena je prava sitnica!


Manchester United je proigrao od dolaska Ole Gunnara Solskjaera na klupu. Proradio je i sjajni napad Crvenih đavola.
A on bi do kraja zimskog prelaznog roka mogao biti jači za talentovanog Stevena Bergwijna. Čelnici Uniteda su ove sezone već slali svoje skaute da prate 21-godišnjeg krilnog napadača PSV-a, a sada su Crveni đavoli spremni uputiti ponudu za mladog reprezentativca Holandije.



Britanski Mirror špekuliše da bi prva ponuda Uniteda mogla iznositi 25 miliona funti (28.4 miliona eura), a ostaje da se vidi da li će to biti dovoljno za Bergwijnov potpis. Inače, Bergwijn je u junu minule godine potpisao produženje saradnje sa PSV-om do 2022. godine.

A holandski velikan je ljetos već odbio nekoliko ponuda za svog mladog ofanzivca, uključujući i one Torina i Bredeauxa. Iako je nedavno poručio da ga trenutno ne zanimaju glasine o interesu velikih klubova za njegove usluge, poziv sa Old Trafforda je teško odbiti i mnogo većim imenima...



Na kraju treba dodati i da je Bergwijn bio član Ajaxovog omladinskog pogona prije nego što se priključio PSV-u, a u prvi tim kluba iz Eindhovena se probio 2015. godine kao tinejdžer.

Ove sezone je odigrao 16 utakmica u holandskom šampionatu, te je postigao devet golova i upisao sedam asistencija.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.