Sada je sve jasno: Real dobio zeleno svjetlo - Chelsea odredio cijenu za Hazarda

Sve je isplivalo na površinu i sada je kristalno jasno: Ekipa sa Santiago Bernabeua je konačno dobila zeleno svjetlo za transfer - Stavljena cijena na Edena Hazarda!


Belgijski fudbaler Eden Hazard ponovo je odbio produžiti ugovor s Chelseajem nakon čega su se pojavile špekulacije da bi mogao preći u Real Madrid.
Špekulacije oko Hazarda i Real Madrida traju već mjesecima, no mnogi su sigurno da će Belgijanac zaista na kraju završiti na Santiago Bernabeu. Nakon što je odbio produžiti ugovor s Plavcima ponovo su se pojavile špekulacije da Hazard ide u Real Madrid, ali je teško očekivati da će se to desiti prije kraja ove sezone.



Ovaj 28-godišnjak ne krije da mu je želja da jednog dana zaigra u kraljevskom klubu i čini se da je sve spremno da se to desi na kraju ove sezone. Engleski mediji prenose da su u Chelseaju svjesni da će teško zadržati Hazarda, te sada imaju za cilj da zarade što više novca od njegove prodaje. 

Hazardov ugovor s londonskom klubom ističe na kraju naredne sezone i na ljeto će Chelsea imati zadnju priliku da uzme ogroman novac. Navodno, Plavci su več odredili cijenu za ovog fudbalera, te su poručili Real Madridu da će Hazard moći ići samo za sumu od 150 miliona eura.



Plavci su Kovačića dobili na posudbu u transferu golmana Thibauta Courtoisa, a Kraljevi bi rado u svojim redovima vidjeli i prvu zvijezdu Chelseaja Edena Hazarda. I sam Belgijanac je priznao kako bi u budućnosti volio nastupati za Real, a Mateo Kovačić je otkrio kako ga je Hazard pitao o situaciji u timu iz Madrida.

"Pitao me kakva je situacija u Realu kada sam došao u klub. Međutim, mi smo fokusirani na Chelsea. Posebno on, jer radi fantastične stvari za klub", rekao je Kovačić i nastavio je hvaliti saigrača. "Za mene je on nevjerovatan fudbaler. Nisam znao ranije da je ovoliko dobar. Bez problema može biti među dva ili tri najbolja igrača na svijetu", uvjeren je Kovačić.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.