Roma na udaru: Džeko uskoro mijenja sredinu - Tri kluba se otimaju za dijamanta

Kako vrijeme prolazi postaje sve izglednije da će najbolji igrač Rome napustiti klub i krenuti novim putem koji ne uključuje klub iz Rimske prestonice!


Edin Džeko uskoro će napuniti 33 godine, ali je i dalje veoma zanimljiv fudbaler na fudbalskom tržištu, posebno za ekipe iz engleske Premier lige.
Bh. napadača koji je trenutno član Rome u svojim redovima silno želi vidjeti londonski West Ham, koji Edina vidi kao idealnu zamjenu za Austrijanca Marka Arnautovića. Izvjesno je da će Arnautović napustiti Čekićare.



Dobio je ponudu iz Kine koja se teško odbija, a menadžer West Hama Manuel Pellegrini kao idealno rješenje za svoj tim vidi Džeku. Ponuda je navodno već na stolu Rome. Engleski premierligaš je za usluge bh. dijamanta ponudio 20 miliona eura, a Džeki nude godišnju platu od četiri miliona eura. 

Navodno je rimski tim spreman da proda kapitena bh. reprezentacije. Odavno se priča o njegovom odlasku sa Olimpica, ali još uvijek nema nikakve zvanične potvrde o ponudama. Džeko je želja i Evertona Pored londonskog West Hama Edina Džeku bi u svojim redovima rado vidio i menadžer Evertona Marco Silva.



Timu sa Goodison Parka je napadač Edinovog tipa neophodan. Silva je uvjeren da bi Džeko riješio sve napadačke poteškoće njegovog tima i navodno su i oni spremni da do kraja prelaznog roka angažuju bh. fudbalera. Džeko se i ranije povezivao sa Evertonom.

Interes je postojao i proteklog ljeta, ali Karamele tada nisu uspjele niti da sjedu za stol sa Romom koja nije ni pomišljala na prodaju svog najboljeg strijelca. Ipak, nešto lošije partije ove sezone napadača navele su rukovodstvo Vučice da krene u potragu za novim fudbalerom u napadu.

A Džeko bi vrlo lako mogao napustiti klub nakon tri i po godine. Bh. fudbaler je u Premier ligi igrao za Manchester City u periodu od 2011. do 2015. godine, a postigao je 72 gola u 189 nastupa. Shanghai SIPG velikom platom "mami" Edina Džeku u Kinu Nisu samo West Ham i Everton ti koji žele Edina u svojim redovima.


Tu je i kineski Shanghai SIPG koji mu nudi najviše novca. Italijanski mediji ponovo pišu o tome da bi Džeko mogao napustiti Rim iako je prije godinu dana jasno rekao da u Romi želi ostati do kraja ugovora. Mediji na Apeninima objavili su danas informaciju da bi na adresu Vučice u narednim danima mogla stići nova ponuda za Džeku koju će ovaj put teško odbiti.

Navodno, veliki interes za Džeku pokazao je kineski Shanghai SIPG koji neće štediti novac do dovede bh. napadača. Oni su spremni čak da uduplaju Džekinu platu koju ima u Romi i u slučaju da pojača kineski klub godišnje bi mogao zarađivati oko deset miliona eura.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.