Real se ne smiruje: Perez pronašao sjajno pojačanje - Brazilac od 75 miliona eura

Real Madrid se okreće staroj taktici Florentina Pereza: Dovođenju sjajnih pojačanja - Ovaj put nastavljaju novi trend podmkađivanja ekipe!


Madridski Real odlučio je završiti prvi transfer za naredno ljeto, a šoping su odradili kod portugalskog velikana Porta.
Portugalski gigant već godinama radi fantastičan posao u prodaji fudbalera, a novi zlatni dečko ovog tima je Brazilac Eder Militao. Ovaj 21-godišnji štoper stigao je iz Sao Paula proteklog ljeta za svega četiri miliona eura, a nekoliko mjeseci kasnije postignut je dogovor sa Kraljevima o njegovoj prodaji za 50 miliona eura.



Real je već kontaktirao agenta Giuliana Bertoluccija koji se brine o karijeri talentovanog štopera. Dobili su zeleno svjetlo za dovođenje ovog fudbalera, a dogovor bi mogao biti postignut već u narednim danima. Eder će međutim postati član Kraljeva tek narednog ljeta.

Njegova cijena se povećava na 75 miliona eura na kraju sezone, pa rukovodstvo Reala želi što prije postići dogovor sa Portom o angažovanju talentovanog fudbalera. Engleski velikani ludi za Brazilcem Za Edera mnogi tvrde da je već sada kompletan defanzivac.



To je jasno pokazao u utakmicama za Porto od dolaska iz Sao Paula, a posebno su za njega interes pokazivali iz engleske Premier lige. Manchester United, Liverpool i Chelsea željeli su ga rado vidjeti u svojim redovima. Samo prije nekoliko sedmica očekivalo se da će on završiti u Engleskoj, ali im je Real pokvario planove.

 Tako će ovaj sjajni 21-godišnjak na kraju završiti na Santiago Bernabeu, a Porto će ponovo odraditi fantastičnu prodaju, baš kao što su to radili u prethodnim godinama. Sa druge strane Eder Militao će povećati koloniju mladih Brazilaca koje su Kraljevi itekako skupo platili.

Jer su prethodnih mjeseci kupili mlade Viniciusa i Rodryga za oko 70 miliona eura. Očigledno se tim iz Madrida odlučio ulagati u budućnost, te na talentovanim mladim fudbalerima neće štediti novac.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.