Zvijezda Barce jasna: "Zlatna lopta je jedna velika laž" - Za mene je samo jedan najbolji

Zlatna Lopta je ove godine podigla dosta prašine, dok su mnoge statistike kao i zvijezde na strani Luke Modrića postoji dosta i onih koji se bune i koji misle da je Modrić ne zaslužuje!


Dodjela Zlatne lopte za najboljeg igrača u 2018. godini izazvala je razne komentare nakon što je nagradu ispred Lionela Messija i Cristina Ronalda na kraju osvojio Luka Modrić.
Modrić je slavio ispred dojučerašnjeg saigrača iz Real Madrida iako se vjerovalo da će Ronaldo osvojiti šestu Zlatnu loptu u karijeri. Međutim, ono što je najviše šokiralo fudbalsku javnost jeste da je Lionel Messi završio na tek petom mjestu.



Čak iako je vodio Barcelonu do duple krune, te je bio najbolji strijelac u ligama petice. Nakon sinoćnje pobjede Barcelone u gostima protiv Espanyola (0:4) oglasio se Jordi Alba koji je kritikovao izbor za Zlatnu loptu.

Messi je sinoć odigrao fantastičan meč protiv gradskog rivala, te je postigao dva spektakularna gola iz slobodnih udaraca. Alba je poručio da je Lionel Messi još jednom prilikom pokazao da je najbolji na svijetu.



"Zlatna lopta je jedna velika laž! Postoji dosta pritiska od strane klubova, medija i svega kada je u pitanju taj izbor. Svi znaju da je Messi najbolji na svijetu. Ta nagrada bi trebala biti za individualna postignuća.

A ne za titule s klubom. Za mene je on najbolji i tačka. Pele je nešto pričao da je on daleko ispred Messija, ali onda je on slijep ako to priča", poručio je Alba.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.