Stručnjaci rekli svoje: "Poznato" ko će osvojiti Premier Ligu - Novi slučaj Mourinho na pomolu

Stručnjaci rekli svoje: Već se zna ko će slaviti na kraju sezone u Engleskoj Premijer Ligi - Kloppu se izgleda ne piše dobro!


Ekipa iz Liverpoola trenutno je vodeći tim engleske Premier lige sa samo jednim bodom ispred drugoplasiranog Manhester Cityja.
A sudeći prema prognozama do kraja sezone, Redsi će ponovo na njihovu žalost ostati bez titule. Sporting Index, portal koji se bravi matematičkim predviđanjem rezultata, napravio je konačnu tabelu do kraja sezone.



I prema njihovoj računici novi-stari prvak postaće Manchester City. Prema njihovim prognozama Građani će osvojiti titulu prvaka sa 97 bodova, dok će Liverpool završiti drugi sa pet bodova manje (92).

Mjesta u Ligi prvaka zauzet će još Tottenham i Chelsea kojima se prognozira da će osvojiti o 79 bodova, dok će pozicija u društvu najboljih evropskih timova nažalost ovog puta izmaći Arsenalu u Manchester Unitedu.



Također, prema procjenama iz lige bi trebali ispasti Burnley, Fulham i Cardiff, a borba bi trebala biti otvorena do samog kraja prvenstva. Ipak, mi ćemo sačekati maj i kraj prvenstva kada ćemo sve znati, jer na terenu matematika nije od velike pomoći.

Ukoliko zaista se ove prognoze pokažu tačnima, vrlo je moguće da Jose Mourinho neće biti jedini koji će da leti iz velikana... Po nekim glasinama Jurgen Klopp bi isto tako mogao biti na udaru ukoliko uskoro ne donese trofej na Anfield.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.