Nije dobro: Bayern na velikoj prekretnici - James Rodriguez uslovio klub

Njemački velikan je na prekretnici poslijednjih par mjeseci, nosioci igre su veterani, pa je neophodna smjena generacija kao i podmladak ekipe, čemu uveliko smeta situacija zvijezde ove priče!


U njemačkoj sportskoj javnosti posljednjih se par sedmica mnogo piše o Bayern Munchenovom Jamesu Rodriguezu.
Rodriguez je ušao u drugu sezonu svoje dvogodišnje posudbe u Bayernu koja je Bavarce koštala 13 miliona eura, a obzirom kako pod palicom Kovača nema minutažu koju vjeruje da zaslužuje, mnogo se špekuliše o njegovom prijevremenom odlasku.



Brojni tamošnji mediji, među kojima je i Kicker, pisali su da Bayern neće od Reala otkupiti Rodriguezov ugovor, ali ako pitate kolumbijskog nogometaša, njegove želje su jasne - želi ostati i igrati.

"Ukoliko budem morao da odem zato što ne igram, otići ću. Volio bih da ostanem, jer osjećam ljubav za sve navijače Bayerna i za ovu porodicu", izjavio je Rodriguez. Kolumbijac je bio isuviše jasan, ukoliko Bayern ne može odgovoriti njegovim zahtjevima, ima ko može.



Među klubovima koji su spremni otkupiti Rodriguezov ugovor spominju se Arsenal, Liverpool, pa i Juventus. U dosadašnjem dijelu sezone Rodriguez je postigao tri pogotka i upisao dvije asistencije u 11 takmičarskih utakmica za Bayern.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.