Mourinho u problemu: Chelsea kreće po njegovu veliku želju - Najboljeg budućeg defanzivca

Sprema se veliki preokret za ekipu sa Old Trafforda: Chelsea se sada uključuje u trku za pretedenta za najboljeg budućeg defanzivca!


Ranije ove sedmice, popularne portugalske novine A Bola objavile su informaciju kako je engleski velikan Manchester United započeo pregovore sa Portom oko mogućeg transfera mlade zvijezde.
Međutim, kako danas izvještavaju iste te novine, u utrku za njegov potpis uključio se nitko drugi, već jedan od najvećih Unitedovih rivala iz Premier lige Chelsea. Skauti Manchester Uniteda su redovno prisutni na utakmicama portugalskog kluba, iz kojeg su proteklog ljeta doveli mladog desnog beka Dioga Dalota.



Navodno, čelnici kluba su već uspostavili početni kontakt sa igračevim agentima, Giulianom Bertoluccijem i Kiaom Joorabchianom, sa kojima su razgovarali o mogućoj cijeni transfera i svim ostalim detaljima vezanim za Edera Militaa.

U izvještaju A Bole piše kako su uslovi jasni, te da će bilo tko, tko želi mladog Brazilca Portu morati isplatiti čak 50 miliona eura, koliko iznosi igračeva otkupna klauzula. Isto toliko će morati platiti i Chelsea, čiji je trener Maurizio Sarri navodno oduševljen kvalitetom 20-godišnjaka.



I dok bi Manchester United mogao biti u prednosti kada su u pitanju odnosi sa čelnicima Porta, s obzirom na transfer Dalota, ‘Plavci’ su u prednosti kada su u pitanju odnosi sa Ederovim već navedenim agentima, sa kojima su često surađivali u proteklih nekoliko godina.

Eder Militao ima samo 20 godina, a primarna pozicija mu je centralni defanzivac, iako može igrati i kao defanzivni vezni. U Porto je stigao u augustu ove godine iz brazilskog Sao Paula za četiri miliona eura, te impresionira svojim nastupima ove sezone, u kojoj je odigrao ukupno 14 utakmica u svim takmičenjima, te postigao po gol i asistenciju.

Pored toga, brazilski izbornik Tite ga je u septembru pozvao za prijateljsku utakmicu protiv Salvadora, na kojoj mu je dao priliku od prve minute.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.