Messi iznenadio javnost: "Ronaldo je moj heroj, on je najbolji kojeg sam vidio"

Lionel Messi zbunio navijače širom svijeta: "Ronaldo je moj heroj, on je najbolji napadač kojega sam vidio".


Lionel Messi rijetko kada govori o svojim idolima iz djetinjstva, no za njega samo jedan fudbaler je ispred svih.
Argentinac često govori da je najveći utjecaj u njegovoj karijeri ostavio Ronaldinho koji je bio uz njega kada je tek počinjao, te da je od njega naučio mnoge stvari. Ipak, za Messija postoji fudbaler koji je ispred svih njih.



A to je legendarni Ronaldo. Jedan od najboljih napadača svih vremena je heroj mnogih generacija, a ni Messi nije bio imun na njegove partije. Igrač Barcelone je priznao da je volio gledati Ronalda kako igra.

Te da je za njega to najbolji napadač ikad. "Ronaldo je moj heroj. On je najbolji napadač kojeg sam vidio. Bio je tako brz i mogao je zabiti gol iz bilo koje situacije. Imao je šut bolji od svih i zaista me impresionirao svaki put kada sam ga gledao kako igra", rekao je Messi.



Zanimljivo je to što je Lionel Messi u Barceloni od vremena Ronaldinha pa sve do sada ostao u klubu iz katalonije unatoč mnogim ponudama da promijeni klub, pa je tako od mlade nade uz sjajne permformanse postao pravi čarobnjak neki tvrde kao Ronaldinho.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.