Klopp izdominirao: Doveo ga za samo 13 miliona, a danas je srušio Manchester United

Jurgen Klopp i uprava Redsa napravili sjajan posao: Nedavno plaćen 13 miliona a danas srušio Manchester United! 


Jurgen Klopp je očigledno pogodio sa izmjenom, jer su fudbaleri Liverpoola slavili su u velikom derbiju Ostrva protiv Manchester Uniteda sa 3:1.
"Redsi" su dominirali tokom čitavog meča, te su zasluženo stigli do nove pobjede, a do nje ih je odveo Xherdan Shaqiri. Ušao je u igru reprezentativac Švajcarske u 70. minutu i već nakon tri minuta postigao prvi gol za vođstvo.



Sedam minuta kasnije, još jednim golom je potvrdio pobjedu ekipe Jurgena Kloppa i tako potpuno zaslužio epitet fudbalera utakmice. I ne samo to - Xherdan Shaqiri je na ovaj način ušao u istoriju kluba.

I to kao tek drugi fudbaler koji je na svojoj prvoj utakmici protiv Manchester Uniteda u dresu Liverpoola postigao dva gola. To je prije Xherdana Shaqirija učinio jedino još Nigel Clough prije 24 godine.



Xherdan Shaqiri je plaćen samo 13 miliona funti Stokeu, što samo govori u korist Jurgena Kloppa i uprave Liverpoola koji svakako znaju kako izabrati pravo pojačanje, a ako sve uzmemo u obzir Redsi su za te pare prošli odlično!

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.