Kakav preokret: Nekada ga Ferguson smatrao odličnom zamjenom, a sada smo ga zaboravili

U fudbalu se jako često dese veliki preokreti, kako na klupi a tako i na terenu, dok su rezultati tu svi vas hvale a posle...


Sir Alex Ferguson je sigurno najbolji trener u istoriji Manchester Uniteda, a to se najbolje dokazuje danas kada škotski stručnjak više nije na klupi engleskog velikana.
Ferguson je 27 godina odlučio da napusti klupu Crvenih đavola jer je došlo vrijeme za penziju i mnogi su znali da United čeka dosta turbulencija. Tada su u Unitedu pokušali naći idealnu zamjenu, a i sam Ferguson je vjerovao da će to biti David Moyes koji je tada vodio Everton.



Moyes se brzo dogovorio s Unitedom i na ljeto 2013. godine s ovim klupom je potpisao šestogodišnji ugovor. No, vrlo brzo će se pokazati da je to bio veliki promašaj. Nakon očajnih rezultata Uniteda čelnici kluba odlučili su Moyesu uručiti otkaz već u aprilu 2014. godine.

Engleski mediji danas su napravili zanimljivu priču o Moyesu i tom ugovoru na šest godina. Ugovor je naravno raskinut kada je dobio otkaz, no u centru pažnje se nalazi sve ono što se desilo u Unitedu od dana kada je Moyes potpisao ugovor.



Naime, prvo je dobio otkaz, a do kraja sezone trener je bio Ryan Giggs. Na ljeto 2014. godine stigao je Louis van Gaal, ali nakon samo dvije godine i on je dobio otkaz. U Unitedu su onda uspjeli dovesti Mourinha i vjerovali da je sve riješeno.

Mourinho je došao na ljeto 2016. godine, a danas je dobio otkaz. U Unitedu su se promijenila čak četiri trenera, a ugovor novog Fergusona još uvijek "traje" do ljeta 2019. godine.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.