SVI GA ZABORAVILI: Bivši napadač Italije i najveći talenat na pragu nikad tužnijeg transfera

U karijeri je mogao mnogo, ali mu je nedostajalo sreće: Tužni transfer zvijezde - Nekada velika nada Manchester Uniteda! 


Nekadašnji napadač reprezentacije Italije i član brojnih italijanskih prvoligaša dotakao je samo dno fudbalske karijere.
On danas ima 31 godinu, a prije nekih 10-ak godina je važio za jednog od najvećih talenata u svijetu fudbala. Ipak, sve te silne povrede koljena i pet teških operacija bukvalno su uništile njegovu karijeru.



I danas je na pragu možemo slobodno reći pomalo tužnog transfera. Naime, italijanski mediji prenose kako bi Giuseppe Rossi uskoro mogao postati član ekipe Juve Stabia, koja se takmiči u trećem razredu italijanskog fudbala.

Navodno je ovaj tim Giuseppe Rossiju ponudio ugovor na šest mjeseci sa mogućnošću produžetka ukoliko se ekipa plasira u viši rang takmičenja na kraju sezone a u klubu se nadaju da je on baš taj neophodni pokretač.



Podsjetimo, Giuseppe Rossi je nekada bio član velikog Manchestrer Uniteda, Newcastlea, Villarreala, Fiorentine, Levantea, a posljednji klub u dosadašnjem dijelu karijere bila mu je Genova u kojoj je proveo godinu dana.

Za reprezentaciju je odigrao 30 utakmica, ali samo tri od 2011. godine - Kobne godine po njegovu karijeru kad je krenuo neviđen sunovrat...

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.