Preokret života: Nekada velika nadolazeća zvijezda Juvea - Karijeru mu je uništila SMS poruka

Zvijezda letjela visoko pa se dobro opekla - "Moju karijeru u Juventusu je uništila samo jedna SMS poruka"! 


Nekadašnji napadač Juventusa poručuje da je dobio 'nogu' iz ovog kluba jer se udvarao djevojci tadašnjeg potpredsjednika Roberta Bettega.
Vincent Pericard je svojevremeno važio za jednog od većih talenata u svijetu fudbala, a posebno 2000. godine kada je dres St. Etiennea zamijenio dresom Juventusa. Svi su smatrali tada da je pred njim velika karijera.



Ali Kamerunac sa francuskim pasošem poručuje da je sve uništila jedna SMS poruka. Naime, on se tada pokušao udvarati instruktorici italijanskog, ne znajući da je ona zapravo djevojka potpredsjednika kluba.

"Moj čitav život van Juventusa je bio skandalozan. Ja i još dva francuska igrača u klubu smo u to vrijeme imali lekcije italijanskog od strane prelijepe učiteljice. Jedne večeri smo sjedili kući i ja sam učiteljici poslao poruku i pitao je da li želi s nama izaći na piće", rekao je Pericard za The Sun.



A onda je nastavio: "Sat vremena kasnije zazvonio je telefon. Bio je to Roberto Bettega, Juventusov potpredsjednik. Pitao nas je šta mislimo otkud nam pravo da pošaljemo poruku njegovoj djevojci. Mi nismo znali da je ona njegova djevojka. Kasnije su me pozvali na razgovor i završio sam na posudbi u Portsmouthu.

Bilo je to grozno jer mi je išlo sjajno u Juventusu. Uništio sam karijeru u tom klubu samo zbog jedne nepromišljene poruke. Život bi mi kasnije bio potpuno drugačiji da toga nije bilo". U nastavku karijere pomenuti fudbaler je igrao većinom za engleske niželigaše, a od poznatijih klubova nosio je dres Stoke Cityja i Southamptona.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.