PA OVO JE KRALJ: Engleski sudija suspendovan jer nije bacao novčić, već je imao svoju metodu

Pa zar se i ovakve stvari događaju, poznati Engleski sudija suspendovan jer se odlučio za altrernativnu metodu!


Zaista nesvakidašnja situacija o kojoj veliki dio javnosti bruji se dogodila ovih dana u svijetu fudbala. Sudija suspendovan, a mi smo sigurni da velika većina vas potpuno opravdava njegov nesvakidašnji potez.
Utakmica u engleskoj Super ligi u ženskoj konkurenciji između Manchester Citya i Readinga, odigrana krajem oktobra, ostat će zapamćena po nesvakidašnjoj sceni koja je mnoge navijače u Engleskoj.



Kapetanica engleske reprezentacije i Manchester Citya, Steph Houghton, pristupila je sa svojom velikom suparnicom iz Readinga ka sucu kako bi odredili koja će ekipa na koju stranu u prvom poluvremenu.

Međutim, sudac utakmice, David McNamara, zaboravio je sa sobom ponijeti neophodni novčić koji bi odlučio koja ekipa bira stranu terena ili loptu. Utakmica je tada bila prikazivana uživo na televiziji.



A kako su se morali striktno držati protokola da utakmica počne na vrijeme, McNamara je shvatio da neće stići otići po novčić u svlačionicu. Stoga se dosjetljivi sudac odlučio na jednu staromodnu metodu.

On se odlučio da kapetanice ekipa igraju 'kamen, papir, škare'. Vodstvo Engleskog fudbalskog saveza (FA) nije bilo zadovoljno njegovom odlukom te ga je suspendiralo na tri tjedna zabrane suđenja, odnosno tri sljedeća kola.

„FA može potvrditi da je sudac David McNamara suspendiran na 21 dan, počevši 26. novembra, zbog 'nedjelovanja u najboljem interesu igre“, izjavila je Joanna Stimpson, osoba zadužena za suđenje u ženskoj konkurenciji u Savezu.

Dodala je: „On je trebao biti pripremljen i njegov propust se ne može obraniti. Bilo je razočaravajuće i nije bilo prikladno. Veoma neprofesionalno“, poprilično su žestoki bili Stimpson i predstavnici Saveza zbog ovako minornog propusta.


Slična stvar tako nije smetala službenicima u Njemačkom fudbalskom savezu kada su prije tri godine Hamburgov Lewis Holtby i Ingolstadtov Pascal Gross također igrali 'kamen, papir, škare' po starom dobrom običaju.

Povod njihovoj 'igri' bila je takozvana 'mrtva lopta' u 38. minuti utakmice, a sudac Knut Kircher – kao i McNamara – nije imao novčić uz sebe. Sudac McNamara vraća se na terene 17. decembra. Ovaj put, nadamo se da će imati 'sitniša' u džepu. (preuzeto sa germanijak.hr)

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.