Od 2020. sve drugačije: Stiže odluka koja zauvijek mijenja Premier Ligu

Stiže nova odluka koja će zauvijek promijeniti Premier ligu - Od 2020. godine će sve biti mnogo drugačije!


Čelnici Fudbalske asocijacije Engleske (FA) spremili su odluku koja će sada zauvijek promijeniti Premier ligu.
Velika Britanija je 2016. godine izglasala izlazak iz Evropske unije, a to će, kako stvari stoje, veoma utjecati na timove iz Premiershipa. Rukovodstvo Premier lige priprema odluku o smanjenju broja stranaca u klubovima.



Tako će klubovi moći imati 12 stranaca, umjesto dosadašnjih 17. S obzirom na izlazak iz Evropske unije strancima će se smatrati i fudbaleri sa pasošem zemalja koji su u EU, pa će timovi, posebno oni iz vrha tabele morati potpuno mijenjati timove.

Trenutno čak 13 ekipa ima više od 12 stranaca u timu, te će se viška u narednu godinu i po morati da se riješe jer će novo pravilo vjerovatno biti izglasano već od 2020. godine. Plan Fudbalske asocijacije je sasvim jasan.



To je jačanje reprezentacije Engleske jer bi domaći fudbaleri konačno imali veću šansu za igru od stranaca koji su okupirali Premiership u proteklih 10-ak godina što će se u velikoj mjeri svidjeti jednom broju navijača.

Također, prema novom pravilu od 18 fudbalera koji će biti prijavljen za meč, sedam od njih će morati da budu domaći igrači, odnosno fudbaleri iz engleskih fudbalskih škola.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.