Navijačima se neće svidjeti: Barca ostaje bez dva pojačanja - Glavni krivac Manchester

Velika promjena na pomolu - Velikani širom Evrope u nevjerici: Dvojac za koji se otima Evropa se seli u Manchester? 


Ova dva momka traži veliki broj evropskih klubova, a kako stvari stoje zajedno bi mogli da zaigraju u Premijer ligi.
Mathijas de Ligt i Frenkie de Jong važe za najveće bisere Ajaxove fudbalske akademije u ovom trenutku. Obojica su veoma važni članovi prve postave "Kopljanika", već su nakupili dosta iskustva, brane boje i reprezentacije Holandije i nema sumnje da je pred njima blistava budućnost.



Za njihove usluge zainteresovan je veliki broj klubova, najglasnije i najčešće su spominjani Manchester City i Barcelona, ali ne manjka ni interesovanje sa drugih strana. Bivši igrač Manchester Uniteda i Ajaxa Arnold Miren smatra da bi njegovi zemljaci mogli da završe upravo na "Old Traffordu".

"Postoje dva igrača koja su dovoljno dobra, Frenki de Jong i Mathijas de Ligt. Mogli bi da zaigraju za Man United bez ikakvih problema", izjavio je Miren. Poznato je da United traži kvalitetnog centralnog beka, Mourinho je tokom ljeta insistirao na ojačavanju konkurencije među štoperima, ali mu želje nisu ispunjene.



To je dovelo do toga da ove sezone najveća boljka "Đavola" postane upravo zadnja linija, a Miren veruje da bi De Ligt riješio te probleme. "Pokušali su u Unitedu sa više različitih štopera. Zašto De Ligt ne bi igrao tamo? Dokazao je da je dovoljno jak. Još uvijek je dovoljno mlad da može da napreduje.

Sakupio bi daleko više iskustva u Unitedu. Oni traže idealnog centralnog beka. De Ligt bi doneo potreban tračak svjetlosti Unitedu. I klub bi dobio igrača koji bi tu mogao da igra godinama", jasan je Miren.

Nema sumnje da bi i De Jong dobro došao "Đavolima", Fred se za sada pokazao kao promašaj, sve se više priča i o odlasku Erere, tako da bi dvojac predstavljao odličan izbor Uniteda na transfer pijaci. Vidjećemo ipak da li tako na stvari gledaju i u upravi kluba sa "Old Trafforda".

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.