Liverpool saznao cifru: Demebele skuplji nego što se očekivalo

Redsi od Barcelone konačno saznali koliko će ih koštati najnovija avantura - Barca ipak pušta Francusku zvijezdu!


Francuzu su izgleda odbrojani dani na Nou Campu Ousmane Dembele je na ljeto 2017. godine stigao u Barcelonu.
Platili su Katalonci ogromnu svotu novca Borussiji Dortmund za njegove usluge, a još nema naznaka da će im se uloženo vratiti kada je mladi Fracnuz u pitanju. Dembele ima ogromnih problema sa disciplinom, ponašanjem i stavom prema klubu.



Tako da je uspio protiv sebe okrenuti i trenera i čelnike Barce. Barcelona, izgleda, jedva čeka da se riješi Dembelea, ali od njegovog transfera želi vratiti značajan dio novca koji je potrošen na njegov dolazak.

Špekuliše se da je Dembelov transfer ukupno koštao Barcelonu i do 150 miliona eura, a prije nekoliko dana su se pojavile špekulacije da Liverpool ne bi imao ništa protiv da dovede 21-godišnjeg ofanzivca na Anfield.



Sada španski Sport saopštava da je Barcelona obavijestila Liverpool da uopšte neće razmatrati ponude manje od 100 miliona eura za Dembelea, te da je to minimalan iznos za koji bi Francuz mogao napustiti Nou Camp.

Britanski mediji su, nešto ranije, špekulisali da je Liverpool spremio tačno 100 miliona eura za Dembelea, pa ne bi čudilo da uz malo pregovaranja dva kluba postignu dogovor i Francuz narednog ljeta krene put Anfielda.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.