Kriza u Parizu: Ipak ništa od Lige prvaka - PSG priznao da najbolji odlaze?

Crni oblaci se nadvili nad gradom svjetlosti - Sprema se kraj sna o velikom PSGu, klub priznao, jedan odlazi?! 


Navodno će to spomenuto tek biti početak, smanjenje troškova i forsiranje igrača iz škole budućnost Parižana...
Iako je PSG demantovao navode "Football Leaks" o "saradnji" da ne kažemo korupciji, izbjegavanju finansijskog fer pleja i prevarama u koje je umešan i njihov finansijski direktor Blan, današnji francuski mediji tvrde da će Parižani morati da prodaju jednu veliku zvezdu i da smanje troškove.



Naime, generalni sekretar Melero je kroz redove poručio da će prodaja biti i da klub od transfera živi, tačnije da ima model kao i svi ostali. To je prva poruka takve vrste, a u Parizu su uvjereni da se radi o zavjeri, da su kolateralna šteta bitke Juventusa, Reala i Bayerna da nanesu udarac UEFA i olakšaju put do Superlige čiji bi i PSG bio dio.

Angažovali su već advokata kako bi branili svoje stavove, ali izgleda da će ili Neymar ili Mbappe morati da odu. Smanjene troškove uslijedilo je već odlaskom Mote, Pastorea, Los Selsa, ali to je kap u moru. Najverovatnije će biti prodat Neymar, kao i Cavani, koji bi da se vrati u Napulj, ima ogromnu platu.



Što se Neymara tiče, čeka se Real, to će morati da bude novac u rangu onog koji je plaćen Barceloni, dakle "Los Blancosi" bi morali da obore svjetski rekord. Sam Tuchel je, mada su to neprovjereni izvori obavješten da će se klub osloboditi starijih igrača, da bi Thiago Silva mogao da ode, kao i Dani Alves i da je njegov zadatak da forsira mlađe igrače od naredne sezone.

Da li je to kraj sna o velikom Paris Saint Germainu ili možda ispravniji put, tek biće mnogo buke na ljeto, mada je sigurno da fudbalska škola vrijedi i da će mladi igrači vremenom uspjeti da se nametnu njemačkom treneru.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.