Ide kod velikog prijatelja: Buffonu PSG neće biti poslednji klub - Spreman na potpuno neočekivan transfer

Gianluigi Buffon spreman na potpuno ludi transfer: Paris Saint Germain mu ipak neće biti posljednji klub?


Sada odlazi kod velikog prijatelja? Čini se kako je italijanski golman Gianluigi Buffon čak i u 40. godini nezaustavljiv.
Popularni i uvijek voljen od navijača Gigi je spreman da napravi još jedan vrlo zanimljiv transfer. Buffon je trenutno član Paris Saint Germaina, tima u koji je prešao minulog ljeta nakon što mu je istekao ugovor sa Juventusom.



Ali vrlo je moguće da to neće biti i njegov posljednji klub u karijeri. Naime, on je u razgovoru za italijanske medije poručio kako sada ne bi imao ništa protiv da jednog dana obuče i dres Boce Juniors.

A to bi uradio samo zbog svog dobrog prijatelja Carlosa Teveza. "Reći ću vam istinu, iz Boce me niko za sada nije kontaktirao. Mogu vam svima sada reći da sa Carlosom Tevezom imam veliko prijateljstvo.



I to zato što je on dečko kojeg jako volim zbog toga što je u Juventusu bio jedan od najvećih vođa", rekao je Buffon i dodao. "Ako me Tevez treba, spreman sam učiniti nešto ludo poput toga da odem u Bocu".

Da li će se ovaj iznenađujući transfer zaista i desiti, ostaje nam da vidimo, ali Gigi kao da ima eliksir mladosti i da mu njegove godine ne smetaju u održavanju forme na vrhunskom nivou.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.