Englezi uvjereni: Modrić zaslužuje Zlatnu Loptu, ali kralj Balkana ostaje legenda Zvezde i Reala

U Engleskoj jasni: Modrić zaista zaslužuje "Zlatnu loptu", ali definitivni kralj Balkana ostaće igrač Zvezde i Reala!


Posle još jedne trofejne sezone sa Real Madridom, koju je začinio vicešampionskom titulom sa Hrvatskom na ljetošnjem Mundijalu u Rusiji, Luka Modrić je nagrađen najboljeg, čime je, po mišljenju mnogih, postao najbolji balkanski i hrvatski fudbaler svih vremena.
Svakako je najtrofejniji, a da li je i najbolji, to se danas pita britanski ''Daily Mail'', dan uoči ključne utakmice u grupnoj fazi Lige nacija, između reprezentacija Engleske i Hrvatske. Pomenuti medij podseća na blistavu karijeru Roberta Prosinečkog.



Aktuelnog selektora Bosne i Hercegovine, koji je se ovim nacionalnim timom izborio plasman u Ligu A odličnim partijama ove jeseni u Ligi nacija. Ali, da se vratimo na igračku karijeru popularnog ''Žutog''.

''Daily Mail'' podseća da je Prosinečki već kao 20-godišnjak postao šampion Evrope sa Crvenom zvezdom, a da je kasnije tokom karijere nastupao i za španske velikane, Real Madrid i Barselonu, doduše ne sa takvim uspehom kao što to danas Modrić čini.



Takođe, sa reprezentacijom Hrvatske osvojio je bronzu na Mundijalu u Francuskoj 1998. godine. Ali, ono što je u sezoni 2001/02 Prosinečki pokazao u dresu Portsmuta očigledno je opčinilo ostrvske ljubitelje fudbala koji i danas pamte njegove majstorije.

''Prosinečki je bio igrač sredine terena poput Zinedina Zidana - na njegovim utakmicama mogli ste da vidite piruete, krojfovske okrete i aroganciju. Njegova želja da pobedi istog protivnika iznova i iznova graničila se sa sadizmom'', navodi ''Daily Maila''.

A kada je u pitanju pomenuta polemika da li je bolji Modrić ili Prosinečki, podsjeća se na upečatljive izjave Prosinečkog i Rakitića na ovu temu. ''Ne postoji ugao gledanja iz kog Modrić ne zaslužuje ulogu najboljeg hrvatskog fudbalera u istoriji.


Čak i ako ostavimo po strani trofeje, način na koji igra i dominira u Realu je impresivan'', istakao je Robi. Na tu izjavu se nadovezao Ivan Rakitić. ''Ako je to rekao Robert Prosinečki, to mora da bude tačno, jer niko o fudbalu ne zna više nego on. I sa njim bih se potpuno složio'', konstatovao je Rakitić.
Iz svega ovoga, ''Daily Mail'' je izveo zanimljiv zaključak.

 ''U najmanju ruku, činjenica je da je Prosinečki Modrićeva inspiracija, kao i Rakitićeva i čitave reprezentacije Hrvatske koja je blistala na Mundijalu u Rusiji. Oni su nadmašili generaciju iz 1998. sa Bobanom, Jarnijem i mnogim drugim velikim talentima, ali najnadareniji od svih bio je - Prosinečki'', navodi ''Daily Mail''.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.