Iz Barce poručuju da razmisli o budućnosti: Dembele pretjerao pa ga stigla kazna

Trener Barce više nema strpljenja: Valverde kaznio Ousmanea Dembelea - Ponaša se kao malo dijete!


Fudbaleri su Barcelone večeras pred svojim navijačima igrali protiv Betisa meč 12. kola španske La Lige.
Očekivalo se da Ernesto Valverde na teren izvede nešto drugačiji sastav, a najveće pitanje je ko će zaigrati na krilnim pozicijama. Trener katalonskog kluba Ernesto Valverde nalazi se u malim problemima s povrijeđenim igračima.



On na ovoj utakmici nije mogao računati na Philippea Coutinha koji se povrijedio, dok je Lionel Messi još uvijek bio pod upitnikom, ali je na kraju ipak zaigrao i zabio čak dva gola. Problem za trenera Barce je krilna pozicija na kojoj je na kraju šansu dobio Malcom.

Od stomačnih problema oporavio se i Ousmane Dembele, ali se mladi francuski fudbaler nije nalazio na spisku za večerašnji meč. Španski mediji prenose da je Valverde na taj način odlučio kazniti Dembelea zbog nedoličnog ponašanja u posljednje vrijeme.



Dembele zbog problema sa stomakom nije javio da neće doći u četvrtak na trening čime je zabrinuo sve, a zatim je zakasnio na naredni trening. Valverde je bio bijesan što Dembele uopšte nije javio da je bolestan, ali i zato jer ne sluša savjeta Barcinih ljekara.

Oni su mu savjetovali šta treba uraditi da bi problemi sa stomakom prošli, ali očito je da ih on baš i ne sluša. Također, rekao je da se u četvrtak nije mogao javiti jer mu je zbog baterije bio isključen mobilni telefon. "Izostavljen si zbog svog ponašanja i stava. Razmisli malo o svojoj budućnosti", rekao je jedan od Valverdeovih pomoćnika Dembeleu na jučerašnjem treningu a ostaje pitanje do kada će ga još trpiti u Barci...

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.