Wenger potpuno jasan: Potopio sve glasine - Otkrio kada se vraća na teren

Francuski stručnjak otkrio: Dosta je bilo glasina i govorkanja - Znam kada se namjeravam vratiti fudbalu!


Fudbalski trener Arsene Wenger je ljetos nakon 22 godine i mnogobrojnih trofeja napustio klupu Arsenala!
Arsen Wenger je izjavio za britanske medije da se u januaru namjerava vratiti fudbalu. Wenger, kojem je 68 godina, istakao je da osjeti energiju i da je spreman za nove izazove koji ga čekaju u novom klubu.



“Stekao sam veliko iskustvo na svim nivoima tokom 22 godine u Arsenalu. Dobio sam upite iz cijelog svijeta. Tu su savezi, nacionalni timovi, mogao bi to biti i Japan. Vjerujem da ću ponovo početi raditi 1. januara.

Osjećam se odmornim i spremnim da ponovo radim, ali još uvijek ne znam gdje“, kazao je Wenger. Francuz je tokom trenerske karijere vodio Nancy, Monaco, Nagoyu Grampus Eight i najduže i legendarno Arsenal.



Sa klubom iz Londona osvojio je tri titule šampiona Engleske te po sedam pehara u FA kupu i Superkupu što ga čini definitivno najboljim trenerom velikog kluba, jer je učinio ono što niko nije očekivao u to vrijeme od njega.

Arsene Wenger je vratio vjeru navijača u klub i pokazao da se mnogo toga može učiniti i bez pretjeranog (nepotrebnog) trošenja novca... Svim pratiocima Premier lige će zauvijek u pamćenju ostati tandem Wenger - Henry i njihove sjajne igre koje su veselile milione navijača.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.