Sve je potvrđeno: Legendarni Henry završio sa Belgijom - Preuzima klub gdje sve počelo

Martinez potvrdio da Henry napušta Belgiju i počinje samostalnu karijeru - Vraća se u matičnu zemlju!


Legendarni francuski fudbaler Thierry Henry će prema svemu sudeći i svoju trenersku karijeru početi u Monacu.
Francuski mediji objravili su prije nekoliko dana da će Thierry Henry biti novi trener Monaca, te da će se vratiti na mjesto gdje je počeo svoju nevjerovatnu igračku karijeri i dostigao sami vrh svjetskog fudbala.



Navodno, sve će biti ozvaničeno već sutra, a da je stvar gotova potvrdio je i selektor Belgije, Roberto Martinez. Henry je prethodne dvije godine radio kao pomoćnik selektora Belgije i pekao zanat koji će ga voditi u narednim godinama.

Tako da je sada jasno da mu je želja da počne samostalnu trenersku karijeru. Ovih mjeseci povezivao se s mnogim evropskim klubovima, no priča nije mogla dobiti ljepši početak jer će se Henry vratiti kući.



 "Siguran sam da će Henry pokazati da je veoma dobar trener i iskreno želim mu bolju karijeru nego što je imao kao igrač iako je to skoro nemoguće. Monaco je pravi klub za njega i nije mogao dobiti bolji početak", izjavio je Martinez.

Thierry Henry će ostati zapamćen kroz istoriju po svom uspjehu u Premier Ligi sa Wengerovim Arsenalom kao i zbog sjajnog reprezentativnog uspjeha sa Reperzentacijom Francuske.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.