Ronaldo otvorio dušu: Španci riješili misteriju - Zidane i Ronaldo otišli zbog jedne stvari

Španci došli do velikog otkrića: Mnogi će se naći u čudu kada saznaju zašto je Cristiano Ronaldo napustio Kraljevski klub!


Velika reportaža španskog časopisa El Munda podigla je mnogo prašine, kako u Španiji tako i u cijelom fudbalskom svijetu.
Navodno je otkriven pravi razlog zbog kojeg je Ronaldo napustio Real. Nekoliko sedmica, novinari najpoznatijeg španskog lista prikupljali su svjedočenja i dokaze, a danas su i zvanično objavili rezultate istrage o tome zbog čega je Cristiano Ronaldo zaista napustio Real.



El Mundo navodi da su neslaganja oko utaje poreza i nedostatak podrške od kluba samo jedan od razloga, ali nipošto glavni razlog odlaska. Ronaldo je bio razočaran oko dvije stvari. Prema svjedočenju, Ronaldo je istaknuo dvije stvari.

„Ne znam što učiniti da me klub među legendama kluba uvrsti iznad Alfredo di Stefana”, govorio je on, kad god je Real odao priznanje pokojoj argentinskoj legendi. Ronaldo je također bio bijesan s obzirom na činjenicu da je zarađivao puno manje nego Messi i Neymar.



„Ne mogu shvatiti kako to kmogu dozvoliti. Osvojio sam zadnje dvije Zlatne lopte.. Ne radi se o novcu, radi se o statusu. U klubu me ne poštuju”, naglasio je on. El Mundo je došao i do riječi Zinedine Zidanea.

„Pomozi te mi, učinite nešto, Ronaldo priča o samo dvije stvari: Di Stefano i plaća. Cijelo vrijeme čak u svlačionici ne govori ništa drugo, čak i prije nego što je finale Lige prvaka započelo pričao je o tome.”

Zidane se žalio vodstvu tima ali njegove  i Ronaldove želje nisu ispunili. Ubrzo nakon toga, Zidane je senzacionalno napustio klub, a nedugo za njim je otišao i Ronaldo zbog nepoštovanja možda dvije najveće legende kluba...

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.