PSG uopšte ne gubi vrijeme - Kreću po najjaču kariku Uniteda

PSG sprema izvanrednu ponudu za zvijezdu Manchester Uniteda nakon propalih pregovora oko produženja ugovora!


Prema pisanju engleskih medija, čelnici francuskog prvaka Paris Saint-Germaina pomno prate dešavanja u Manchester Unitedu vezana za zvijezdu Mourinhovog tima.
Njegov trenutni ugovor ističe na kraju sezone, ali će klub po svemu sudeći aktivirati opciju produženja na dodatnih godinu dana. U Unitedu su bili uvjereni kako će postići dogovor sa španskim reprezentativcem oko potpisa novog dugogodišnjeg ugovora.



Ali on navodno odbija pristati na to zbog loše situacije na Old Traffordu u ovom trenutku. Kako pišu novine Daily Mail, to je privuklo pažnju Paris Saint-Germaina, koji već priprema ponudu za 27-godišnjaka.

De Gea je jedna od čak 11 zvijezda ‘Crvenih đavola’ kojima ugovor ističe sljedećeg ljeta, a, iako je on prioritet, u klubu također žele učiniti sve kako bi zadržali i njegove sunarodnjake Andera Herreru i Juana Matu.



Pored njih, uskoro će ponuditi ugovor i Lukeu Shawu, kojem će plata biti povećana sa 100,000 funti sedmično na oko 150,000 funti sedmično. Španac je na Old Trafford stigao 2011. godine iz Atletico Madrida za 25 miliona eura, te je u proteklih osam sezona skupio ukupno 325 nastupa u crvenom dresu, od čega na njih čak 121 nije primio niti jedan gol.

U tom periodu sa klubom je osvojio sedam titula, uključujući Premier ligu, FA Kup, te Europsku ligu. Ove špekulacije su se pojavile samo mjesec dana nakon što je De Gea rekao: “Osjećam se stvarno voljeno od strane navijača i svih širom svijeta koji vole ovaj klub. Sretan sam što nastupam ovdje, u jednom od najvećih klubova na svijetu.”

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.