Nezaustavljiv: Najbrži zabio dva gola - Sada Evropljani žele sa njim u Ligu Prvaka

Europski klub koji sanja Ligu prvaka nudi Boltu ugovor: "Ne radi se tu o novcu, to će ući u našu istoriju''!


Osmerostruki olimpijski pobjednik Usain Bolt ima priliku postati profesionalni fudbaler i to u Evropi na dvije godine, javlja u utorak australska televizija.
 "Ne želim da se o tome priča, želim da potpiše ugovor, sjedne na avion i dođe nas pripremiti za Super kup", izjavio je za australsku televiziju ABC direktor La Valette FC Ghasston Slimen koji sanja da njegov klub zaigra u Ligi prvaka."Igramo finale Super kupa 13. decembra i pobijedit ćemo... možete li zamisliti Usaina Bolta kako podiže trofej Super kupa deset godina nakon što je postavio svjetski rekord u Pekingu?", kazao je Slimen misleći pritom na OI 2008. kada je Bolt postavio svjetski rekord na 100m (9,69) i na 200m (19,30).

Svjetski rekorder u sprintu, koji sada ima 32 godine, prestao se baviti atletikom prošle godine i trenira s australskim klubom Central Coast Mariners od avgusta, ali još uvijek nije potpisao ugovor iako australsko prvenstvo A-League počinje u petak."Ne radi se tu o novcu, to je istorija. To je nešto o čemu će se pričati za 50 ili 100 godina", istaknuo je Slimen čiji klub uživa financijsku potporu saudijskog investicijskog fonda Sanban Group od prošlog mjeseca. "Bolt će nastaviti svoj probni rok do daljnjeg", reagirao je na ove vijesti izvršni direktor Marinersa Shaun Mielekamp.

"Ta priča o ugovoru u Europi je nešto novo za mene", dodao je pak predsjednik Australskog nogometnog saveza David Gallop. Usain Bolt, koji je u petak u prijateljskoj utakmici, zabio dva gola, do sada je imao probe u klubovima u Njemačkoj, Južnoafričkoj Republici i u Norveškoj.

Zanimaju vas i teme koje se ne odnose na sport, uživajte uz naš magazin - www.pult24.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.