Najveći promašaj bogatih Engleza: Koštao ih 1.5 miliona po golu - Sada konačno napušta Liverpool

Već dogovorio novi transfer - Čovjek koji je koštao klub 1,5 milion funti po golu konačno napušta klub!


Senegalski napadač bi na zimu konačno trebao napustiti Goodison Park, na koji je u januaru 2016. godine stigao kao veliko pojačanje.
Nakon sjajnih partija za Lokomotiv iz Moskve, Oumar Niasse je ostvario veliki transfer u Everton koji je ruskom klubu donio 13,5 miliona funti. Međutim, Niasse se ispostavio kao jedan od mnogobrojnih Evertonovih promašaja.



Pošto je za skoro tri godine provedene u plavom dresu postigao svega devet golova. Svaki njegov gol koštao je Everton 1,5 milion funti, a da se Niasse neće još dugo zadržati na Goodisonu bilo je jasno i ranije.

Pogotovo kada je dobio ulogu trećeg napadača iza Tosuna i Calvert-Lewina. Prema pisanju britanskih medija, Oumar Niasse je već dogovorio transfer u Galatasaray, koji po pravilu jedva dočeka 'flopove' iz engleskih klubova,



I poleti da im oživljava karijeru. Oumar Niasse (28) je u prošlosti već nastupao u Turskoj, gdje je igrao za Akhisar Belediye. Bio je to prvi evropski klub za ovog Senegalca u koji je stigao još 2013. godine.

Oumar Niasse sa Evertonom ima ugovor do ljeta 2020. godine, pa će klub iz Liverpoola zaraditi određeno obeštećenje od prodaje ali očito je da su pare bačene na njega već davno prežalili.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.