Modrić objasnio: Ma kakav Varane i Mbappe - Samo jedan zaslužuje zlatnu loptu

Luka Modrić ima svog favorita za Zlatnu loptu - To je veliki kompliment za fudbalera rivalskog kluba!


Hrvat veruje da bi Francuz mogao do prestižne nagrade. Ali u ovom slučaju to nije ni Mbappe, ni Varane.
Već je to čovek koji zaslužuje da bude među glavnim konkurentima za osvajanje prestižne nagrade ako je sudeći po Luki Modriću, koji je sa njime odmjerio snage na Mundijalu u  finalnoj fazi takmičenja ove godine.



"Stavio bih Griezmana na pol poziciju kada su u pitanju francuski kandidati za osvajanje Zlatne lopte, imao je neverovatna dostignuća i uspjehe tokom sezone", izjavio je osvajač FIFA nagrade za najboljeg fudbalera.

 Igrač Atletico Madrida je imao odličnu sezonu sa "Jorgandžijama" i reprezentacijom Francuske, osvojio je Ligu Evrope i postigao četiri gola za "Trikolore" u Rusiji gdje je oduševio navijače širom planete.



Sam Antoine je više puta izjavljivao da bi mu Zlatna lopta omogućila status legende istoriji Atletico Madrida. S druge strane, Luka Modrić ne daje izjave takvog tipa, već uživa u trenutku. "Ne želim da kažem da zaslužujem Zlatnu loptu, trenutno uživam u ovog godini koja mi je toliko toga donijela.

Za mene je najbitnije da nastavim sa dobrim partijama na terenu", završio je osvajač srebrne medalje u Rusiji i osvajač Lige Prvaka sa Real Madridom. Dobitnika ćemo saznati na ceremoniji 3. decembra, Hrvat je favorit da konačno razbije dominaciju Ronalda i Mesija za prestižnu nagradnu francuskog L’ Ekipa.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.