Legenda Premier Lige riješila vječno pitanje - Ko je najbolji, Ronaldo ili Messi?

Jedno od najustaljenijih pitanja je "Ko je bolji, Messi ili Ronaldo? Legendarni igrač premier lige riješio vječnu enigmu!


U posljednjih više od deset godina epitet najboljeg igrača na svijetu razmjenjuju Lionel Messi i Cristiano Ronaldo, no ko je bolji od njih dvojice u ovom trenutku?
Prošlog mjeseca nagradu za FIFA najboljeg igrača na svijetu osvojio je Ronaldov bivši suigrač u Real Madridu Luka Modrić, koji je također favorit i za osvajanje Zlatne lopte, koju su u proteklih deset godina osvajali upravo Messi i Ronaldo.



Međutim, unatoč tome što je igrao veliku ulogu u osvajanju Lige prvaka sa ‘Los Blancosima’ prošle sezone, te tome što je odveo Hrvatsku do finala Svjetskog prvenstva, mnogi Modrića ne smatraju najboljim na svijetu u ovom trenutku. Jedan od takvih je i bivši legendarni veznjak Manchester Uniteda Paul Scholes.

U intervjuu za ESPN, Scholes je na pitanje novinara ko su igrači čije nastupe voli gledati u ovom trenutku rekao: “Luka Modrić, Toni Kroos i Lionel Messi. Nakon što sam odgledao Messijevu utakmicu protiv Tottenham Hotspura, ponovo sam počeo razmišljati o debati oko toga da li je bolji on ili Cristiano Ronaldo.”



Zatim, upitan što misli o tome, Scholes je odgovorio: “Messi, ali Ronaldo je također briljantan. Ronaldo je senzacionalan u onome što radi, ima snagu i brzinu, postiže golove, ali Messi je kompletan igrač. Divim se njegovim dodavanjima, ima apsolutno sve.”

Lionel Messi je prošle sezone na ukupno 54 nastupa u dresu Barcelone postigao 45 golova, te podijelio 18 asistencija. Sjajno je krenuo i u novu sezonu, u kojoj na 11 nastupa ima 11 golova i pet asistencija.

S druge strane, Cristiano Ronaldo je na 44 nastupa u dresu Real Madrida postigao isto toliko golova, te podijelio osam asistencija prošle sezone, dok je ove sezone u dresu Juventusa na devet nastupa postigao četiri gola i podijelio pet asistencija.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.