Stigla pravda: Za Costino ponašanje nema izgovora - Dobio najžešću kaznu u istoriji Juvea!

Nakon sramotnog skandala na prošloj utakmici - Juventus se odlučio da kazni Douglasa Costu i to ogromnom novčanom svotom!


Douglas Costa nije se baš proslavio na jučerašnjem meču protiv Sassuola. On je prvo, nakon jednog duela, laktom udario Di Francesca.
Potom je Juve primio gol, a Brazilac se nastavio raspravljati te je na centru igrališta u lice pljunuo Di Francesca. Brazilski krilni fudbaler Douglas Costa danas je šokirao svijet zbog čega je dobio direktan crveni karton.



Zbog svega toga mu je Juventus spremio ogromnu kaznu. Kako pišu italijanski mediji, on će biti kažnjen sa čak 200.000 eura. To bi bila najveća kazna koju je jedan igrač Stare dame ikada morao platiti.

Costa se jutros oglasio na društvenim mrežama, samo je kratko napisao: “Ne znate šta mi je on rekao”. On će, naravno, biti kažnjen i od FS Italije. Ta odluka će biti donesena sutra, a Costa će biti u timu Juventusa za utakmicu Lige prvaka s Valencijom na Mestalli.



 Costa se sada zbog ovog čina suočava sa vjerovatno tri utakmice suspenzije, a možda i nešto više, a nakon susreta je odlučio da uputi izvinjenje svima. "Želim se izviniti svim navijačima Juventusa zbog pretjerane reakcije koju sam pokazao tokom današnje utakmice.

Također se izvinjavam svojim saigračima koji su uvijek na mojoj strani u dobrim i lošim situacijama. Bilo je to ružno, izvinjavam se svima zbog toga", napisao je Costa na Instagramu i dodao još par riječi. "Želim razjasniti da ovo ponašanje nema nikakve veze sa onim što sam pokazivao tokom moje karijere". 

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.