Nije dobro: Brych srušio Ronaldu san, a UEFA sprema brutalnu kaznu?!

Poznato je zbog čega je Ronaldo zaplakao nakon što je dobio crveni karton - Čini se da je gore nego što smo mislili!


Fudbaleri Juventusa su igrali večeras na Mestalli protiv Valencije meč prvog kola grupne faze Lige prvaka.
I pobijedili su 2:0, golovima iz penala bosansko-hercegovačkog reprezentativca Miralema Pjanića. Međutim, ono o čemu će se sigurno narednih dana najviše pričati jeste odluka sudije Brycha da Cristianu Ronaldu pokaže direktan crveni karton.Ronaldo je u 29. minuti bio u duelu s Murillom koji je završio na travi, a nakon što se savjetovao s pomoćnikom iza gola Portugalcu je pokazao crveni karton. Ova odluka je šokirala Ronalda koji se srušio na teren, te je počeo plakati.

Nikome nije bilo jasno zašto je Brych pokazao Ronaldu crveni karton, te mnogi vjeruju da je sudija pretjerao. Ipak, već se uveliko priča o tome da bi Cristiano Ronaldo mogao dobiti čak i tri meča suspenzije.Ukoliko se to desi Ronaldu se neće ispuniti san, a to je da se ponovo vrati na Old Trafford kada će igrati Manchester United i Juventus. Mnogi tvrde da je Ronaldo upravo plakao zbog toga, ali to je sada teško zaključiti.

Ipak, sigurno je da se nada da će UEFA uvidjeti grešku sudije i eventualno mu dati jedan meč suspenzije ali pred nama ostaje da vidimo šta će se još dešavati, ali zbog direktnog kontakta nerijetke su suspenzije od tri utakmice...

Pokreće Blogger.