VELIKAN SE OSRAMOTIO: Navijači kluba bijesni - Uprava bi se trebala stidjeti!

Navijači "osuli paljbu" na društvenim mrežama - Da li bi se Chelsea trebao stidjeti saopštenja o Conteovom otkazu?


Chelsea se nakon mnogo špekulacija i zvanično razišao sa trenerom Antoniom Conteom, ali čini se da su Plavci to učinili na poprilično sraman način.
Naime, Conte je postao miljenik navijača Chelseaja, a londonsku ekipu je u sezoni 2016/2017 odveo do titule prvaka Engleske. Ipak, nakon loše minule sezone, njemu je uručen otkaz. Međutim, samo dva trenera u historiji Chelseaja su imala više osvojenih bodova po utakmici u Premier ligi.Dok je Antonio Conte trener Plavaca sa najboljim postotkom pobjeda u svim takmičenjima. Zbog toga čudi Chelseajevo saopštenje o njegovom prilično iznenadnom otkazu koje je bilo neuobičajeno hladno i kratko.

A mnogi navijači Plavaca i ostali korisnici društvenih mreža su izuzetno razočarani načinom na koji se klub oprostio od Contea. "Za Conteovo vrijeme u klubu osvojili smo šestu titulu u ligi i osmi FA Kup.U sezoni u kojoj je osvojena titula klub je zabilježio tada rekordnih 30 pobjeda u sezoni Premier lige, kao i za klub rekordnih 13 ligaških pobjeda u nizu... Antoniju želimo uspjeh u nastavku karijere", oglasili su se iz Chelseaja povodom Conteovog otkaza.

Navijačima je zasmeto način na koji je napisano ovo saopštenje u kojem se Chelsea nije ni zahvalio Conteu, niti je bilo standarnih fraza poput "razišli smo se u dobrim odnosima" ili "u najboljem interesu za obje strane". Također mnogi su istakli da je Antonio Conte na klupi Chelseaja upisao više pobjeda nego što mu je klub posvetio riječi u "oproštajnoj" poruci.

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.