Trnovit put zvijezde: Dao sam sve od sebe i opet ništa - Heroj zamalo na putu tragičara!

Od najboljeg igrača je zamalo postao najveći tragičar u istoriji: Cijelo jutro sam gledao kako čovjek brani penale, a onda...


Jako teško. Bila je velika sparina i bilo je teško trčati i kretati se, ali izdržali smo do kraja“, bile su prve riječi kapetana Luke Modrića za HRT nakon velike pobjede protiv Danske.
„Mogli smo to riješiti i prije penala, ali eto ne možemo mi bez dodatne drame.“ A dodatnu dramu je 'donio' upravo Modrić kada mu je u 117. minuti Schmeichel mu je odbranio jedanaesterac sjajnom intervencijom.„Teško je bilo, ali ostao sam pribran. Bio sam siguran da ću ga zabiti. Cijelo jutro sam gledao kako čovjek brani penale, a onda ga tako puknem.“ Modrić je kasnije zabio penal u raspucavanju, a junak je bio sjajni Danijel Subašić.

„Suba je obranio tri penala. Presretni smo, ovo je fenomenalan rezultat, ali nadam se da nećemo stati na ovome.“ Ovo je bila utakmica generacije. Pritisak nakon prve tri utakmice je bio velik, a na kraju smo uspjeli sve prevladati i plasirati se u četvrtfinale.„U svima nama je ovo bio veliki ispit i znali smo da je ovo biti ili ne biti za nas. Na kraju je sve prošlo na najbolji mogući način“ Za sedam dana Vatrene čeka Rusija. „Čeka nas vrlo težak protivnik.

Domaćin je danas pokazao protiv Španije da su nezgodni. Bore se, trče i bit će teško.“ Sigurno je jedno - ova Hrvatska može daleko, sigurni smo i do finala... Samo da je sreća posluži dok je večeras bilo poprilično gusto. 

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.