TOP MUNDIJALA: Ni Real, Ni Barca - Najviše predstavnika u polufinalu ima Engleski velikan!

Znate li koji klub ima najviše fudbalera u polufinalu SP? Barcelone i Real Madrida ni na mapi nema!


Svjetsko prvenstvo u Rusiji približilo se samom kraju, a do kraja su ostale još samo četiri utakmice - dva polufinala, finale i susret za treće mjesto.
Dok se svijet priprema za duele Francuske i Belgije, te Hrvatske i Engleske, sportski mediji pronalaze brojne zanimljive teme za pisanje. Jedna od njih je svakako vezana za klubove koji daju najviše predstavnika u završnici Mundijala, a ispred svih je jedan klub.To je naravno - Tottenham. Klub iz sjevernog Londona ima čak devetoricu fudbalera u polufinalu Svjetskog prvenstva, što je donekle i logično s obzirom da se tamo plasirala Engleska (Kane, Alli, Tripier, Dier...)

Međutim, Tottenhamovih fudbalera ima i u ostalim selekcijama, recimo Lloris u Francuskoj, Dembele i Alderweireld u Belgiji... To je ono što čini razliku u odnosu na prve pratioce a Tottenham.  Nakon Tottenhama, najviše predstavnika imaju također engleski klubovi Manchester City, Manchester United i Chelsea (po sedam), a zatim slijedi Liverpool sa svoja četiri predstavnika na svjetskom prvenstvu.

Četiri svoja fudbalera ima isto tako i Barcelona, koja iznenađujuće loše kotira, te Paris Saint Germain, Monaco... Interesantno je da Real Madrid ima samo trojicu predstavnika i to Modrića, Kovačića i Varanea.

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.