Tako se to radi: Japanci pokazali veličinu - U porazu su još veći!

E pa njima se baš uvijek skida kapa do poda: Rusi ostali bez teksta nakon što su sjajni japanci sinoć otišli!


Reprezentacija Japana doživjela je sinoć poraz u osmini finala protiv Belgije (3:2) nakon nevjerovatnog preokreta u posljednjih 20 minuta.
Japanci su imali vodstvo od 2:0 na otvaranju drugog poluvremena, ali su doživjeli nevjerovatan šok do kraja utakmice. Belgija se uspjela vratiti brzo u meč i doći do poravnanja, a onda su u četvrtoj minuti nadoknade došli do pobjede.Treći gol je potpuno dotukao Japance koji su pružili jako dobru predstavu u drugom poluvremenu. Čak su imali priliku da sve završe u finišu meča, no ovaj put sreća je bila na strani Belgijanaca. 

Nakon utakmice navijači Japana oduševili su fudbalsku javnost jer su ostali na tribinama da očiste smeće, no igrači ove selekcije otišli su korak dalje. Ruski mediji jutros su objavili fotografiju iz svlačionice.Na toj fotografiji se vidjela svlačionica gdje su bili igrači Japana koja izgleda kao da je nova. Igrači Japana iza sebe su počistili smeće i svlačionicu su ostavili bez trunke smeća. Potez koji sigurno može biti lekcija za svakoga.

Ovo nije prvi ovakav slučaj - Navijači Japana su isto tako ostajali posle utakmica da počiste tribine koje su ostale u haosu i tako olakšaju posao radnicima zaduženim za čišćenje tribina na svjetskom prvenstvu u Rusiji. Možda se čini kao samo mali gest ali ovakve sitnice čine pravu veličinu!

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.