Stopama Mbappea: Tražili ga United i Inter - A on izabrao Bundesligu!

"Novi Pogba" odbio Manchester United i Inter i odabrao Njemačku! Talentovani francuski vezista karijeru nastavlja u Bundesligi. 


Veliki broj evropskih klubova pokazao je interesovanje za 16-godišnjeg vezistu Nanta Kamala Bafuntu.
Ovaj talentovani fudbaler visok je 193cm igra u veznom redu i već ga porede sa zemljakom Paulom Pogbom. Interesovanje za njegove usluge pokazali su Everton i Sevilla, ali čak i Manchester United i Inter.Ipak, on je odlučio da odbije četiri pomenuta tima i odabere ponudu Borusije Dortmund. "Milioneri" su oduševili mladog Bafuntu, jer su u prethodnim godinama imali zapažene rezultate u radu sa mladim fudbalerima.

Primere je i Ousmane Dembele, koji je u Dortmund stigao iz Rena, a za samo godinu dana skrenuo je pažnju Barcelone, koja je za njegove usluge platila 105 miliona evra, dok bi na ime raznih bonusa mogli da plate "Milionerima" još 40 miliona evra.Tako je Bafunta shvatio da je za njegov razvoj najbolja sredina na "Signal Iduna Parku", prihvatio je ponudu Dortmunda i parafiraće trogodišnji ugovor sa jednim od najuspješnijih klubova njemačke Bundeslige.

Ovakve situacije srećemo sve više i više, jedan od ovakvih igrača je bio i sada svuda znani Mbappe, njihov izbor se vjerovatno krije iza toga što mladi igrači bolje prolaze u klubovima koji im daju veću minutažu, a Borussia je poznata po tome.

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.