STIGLI DOKAZI: Velike promjene u Realu - Ronaldo na putu za Seriju A!

Veliki transfer je sve bliži - Prelazak Cristiana Ronalda iz Real Madrida u Juventus jako je blizu realizacije.


Španska Marca objavila je danas kako Cristiano već uveliko traži kuću u Torinu i da je već kontaktirao nekoliko agencija zaduženih za posredovanje kako bi osigurao novi dom u Italiji.
Međutim, to nije sve. Italijanski mediji javljaju da je agent portugalskog fudbalera sletio jutros u Italiju. Stigao je na završne pregovore sa čelnicima Juventusa i sve bi oko velikog transfera jako brzo moglo bigi gotovo. Kraljevi su spremni prodati Cristiana.Cijena je između 100 i 120 miliona eura, a taj novac će rukovodstvo Reala iskoristiti kako bi dovelo nove fudbalere u svoje redvoe. Došlo je vrijeme za kraj ljubavi između Ronalda i Reala i nakon devet godina fantastični Portugalac će napustiti Santiago Bernabeu.

U Real Madridu su upaljeni alarmi zbog pisanja da je Ronaldo na korak od odlaska sa Santiago Bernabeua na kojem je proveo prethodnih devet sezona. Čini se da je stvari u svoje ruke odlučio uzeti predsjednik Florentino Perez koji je sazvao hitan sastanak.Navodno, Perez je pozvao Ronaldovog menadžera Jorgea Mendesa kako bi popričao s njim o novonastaloj situaciji. Perez želi znati šta Ronaldo želi, te da li je istina da je već u kontaktu s Juventusom koji mu nudi godišnje 30 miliona eura.

Ukoliko se ispostavi da Ronaldo ima želju da napusti Real Madrid, prema pisanju španskih medija Perez mu neće stajati na putu.Atmosferu je dodatno podgrijao generalni direktor Stare dame, Giuseppe Marotta, koji se samo nasmijao na pitanje o tome da li Ronaldo dolazi, te poručio da nema komentara.

Juve je spreman da plati 120 miliona Kraljevima, a Ronaldu ponudi 30 miliona eura po sezoni. Mnogi italijanski mediji su već sigurni da Ronaldo dolazi u redove prvaka Italije što bi bio sigurno transfer ovog ljeta.


Na Twitteru se pojavila zanimljiva fotografija, odnosno da Adidas navodno već štampa Ronaldove dresove u novom klubu. Prema ovim fotografijama ukoliko dođe do transfera Ronaldo će dobiti svoju sedmicu u Juventusu iako ovaj broj trenutno nosi Juan Cuadrado. Stara dama je spremna na sve samo da Portugalac dođe u Torino.

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.