Savjet prijatelja: Kariusu je mjesto na klupi - A zvijezdi Mundijala na golu Liverpoola!

Interesantna ideja, vidjećemo da li će Nijemac ubjediti Liverpool da je sprovede u delo. Klopp dobio savjet od starog prijatelja, idealno pojačanje za "Redse"!


Nije tajna da Liverpool traži golmana, žele da dovedu jednog kvalitetnog čuvara mreže, koji bi se za mesto među stativama borio sa Lorisom Karijusom. Nijemac će dobiti šansu i naredne sezone, uprkos jako lošoj partiji u finalu Lige Prvaka.
Ali kako im se tako nešto ne bi ponovilu, u Liverpoolu žele još jednog kvalitetnog golmana. Prve želje su Jan Oblak iz madridskog Atletica i Alisson Becker iz Rome, ali se čini da su obojica trenutno nedostižni za "Redse". Slovenac ima otpusnu klauzulu od 100 miliona, Roma traži za Alisona oko 70 miliona evra.Ali Brazilca hoće i Real, što naravno dodatno komplikuje stvari. Pominjao se jedno vreme i golman Lazija Tomas Strakoša, ali će Albanac najverovatnije naslediti Bernda Lena, novog golmana Arsenala, u Leverkusenu.

Sada se pojavila nova opcija, naime, Kloppov prijatelj, fudbalski trener Jorn Andersen, preporučio je Nijemcu prvog čuvara mreže Južne Koreje Čo Hjun-Vua! Andersen je navodno još u decembru poslao poruku Kloppu da obrati pažnju na 26-godišnjeg golmana južnokorejskog Degua.Čo Hjun-Vu je pružao dobre partije u Rusiji, njegova reprezentacija nije prošla u nokaut fazu, ali je on bio jedan od najzaslužnijih za istorijsku pobedu nad Njemačkom od 2:0, kojom su Korejci i izbacili "Pancere" sa turnira.

Klopp je ranije znao da posluša Andersenove savete, kada je bio trener Meinza na njegovu preporuku je angažovao Bleza Nkufa i Svena Krista. "Slušao me je ranije, tako da bi bilo lepo da to uradi ponovo.

Ubijeđen sam da bi Čo Hjun-Vu bio dobar izbor za Liverpool. Mislim da Klopp neće nastaviti da daje Karijusu šansu, verujem da će pokupiti novog golmana nakon Svjetskog prvenstva.


Ne mislim to samo zbog onoga što se desilo u finalu Lige prvaka, već jednostavno verujem da mora da ima nekog boljeg od njega. Imam osećaj da bi Čo mogao da završi u Liverpoolu.

Bio je veoma dobar za Južnu Koreju u tri odigrana meča na Svjetskom prvenstvu", izjavio je Andersen. Čo je od 2013. u prvom timu Degua, u reprezentaciji je od 2015. godine, upisao je devet nastupa.

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.