Ronaldo kad odlazi, ne odlazi sam - Još jedan napustio Real Madrid!

Nakon Cristiana Ronalda, Real Madrid je ostao bez još jednog fudbalera - Zvijezda pojačala Milionere!


Prije par dana svijetom je odjeknula vijest da je Cristiano Ronaldo prešao u Juventus, dokaz glavni za ove tvrdnje je bio odštampani dres Juventusa u tvornici sa njegovim imenom.
Ne dugo posle razni mediji su prenijeli ovu vijest i sve se činilo kao još jedna špekulacija i namještaljka, ali onda je konačno stiglo obavještenje iz Gazzette, kao i iz Real Madrida a i iz Ronaldovog novog grada - Torina.Nakon što je jučer Real Madrid ostao bez Cristiana Ronalda koji je potpisao za Juventus, danas je sa Santiago Bernabea otišao još jedan fudbaler. Mladi marokanski reprezentativac Achraf Hakimi karijeru će nastaviti u Borussiji iz Dortmunda.

Borussija iz Dortmunda ga je dovela na dvogodišnju posudbu uz opciju otkupa. Hakimi ima svega 19 godina i igra na poziciji desnog beka, s tim što po potrebi može i djelovati po lijevoj strani što je klubu iz Dortmunda bitno.Marokanac važi za velikog talenta, ali u ovom trenutku nema mjesta u Real Madridu jer se za mjesto u prvom timu teško može boriti sa Carvajalom i Odriozolom, koji je prije nekoliko dana došao iz Sociedada.

Achraf Hakimi je rođen u Madridu i prošao je sve omladinske selekcije Real Madrida, pa će mu Borussia Dortund biti tek drugi klub u karijeri. Mi se nadamo da će se dobro snaći u klubu i uspješno pojačati Velikana!

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.