RESTART VELIKANA: 7 novih pravila je stiglo - Kome se ne sviđa, može da ide!

Sa njim uopšte nema šale, trener jasno odredio 7 strogih pravila: "Kome se ne sviđa, može slobodno da ide" 


Kako prenosi njemački Bild, Niko Kovač je sastavio 7 pravila koja će se morati poštovati dok je on tu. 1. JA SAM ŠEF - Kovač je Lewandowskom naredio da ostane i da se poboljša.
Kada je bio izbornik hrvatske reprezentacije, odupirao se zagrebačkim moćnicima koji su mu diktirali pozivanje određenih igrača. 2. DNEVNO VAĐENJE KRVI - Kao i u Frankfurtu, Kovač će inzistirati na vađenju krvi kako bi bio upoznat s krvnim slikama svojih igrača jer veliku pozornost pridaje medicinskim testovima.Jednom je rekao: "Da nisam uspio kao fudbaler, bio bih sportski ljekar." 3. TRENING PRIJE MARKETINGA - Za predstojeću američku turneju Kovač je već najavio da će marketinški poslovi unutar kluba biti dopušteni tek nakon 20:30 h. Tokom dana fokus će biti isključivo na treninzima.

4. POBJEĐIVANJE BALKANSKIM GENOM - Kovač je jednom rekao: "Uvijek sam morao ići težim putem. Uvijek sam teško radio."  Jednom je kazao da posjeduje "balkanski gen". Opisao ga je na primjeru privatnog života - čak ni svojoj kćeri, dok je još bila dijete, nije dopuštao da ga pobijedi.5. STRUČNJACI ZNAJU NAJBOLJE! Kovač pokraj sebe voli okupljati stručnjake na svojim područjima. U Frankfurtu je unajmio trenera joge za rad s igračima. 6. HRANA NIJE ZA UŽIVANJE - Kovač ogromnu pažnju pridaje prehrani i opsjednut je jelovnicima.

Potiče konzumiranje manje mesa, a više žitarica. Preporučuje i mlaku vodu za bolji metabolizam jer poboljšava performanse. 7. TIM JE VAŽNIJI OD POJEDINCA Kovač je stekao timski duh kada je kao dječak igrao fudbal na ulicama Berlina.

U Bayernu želi stvoriti jedinstvo. "Ja sam tip koji voli teško raditi i zato volim da me se slijedi." Nema sumnje da je Kovač svoju ulogu u Bayernu shvatio maksimalno ozbiljno, disciplinovano i profesionalno će se odnositi prema svom poslu, a učinit će sve da sa Bayernom nastavi tamo gdje je njegov prethodnik stao.

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.